2008. november 5., szerda

Foldgomb

Annyira torlódnak az események, hogy a legmegdobentobbrol el is felejtettem beszamolni. Az oviban 1 foallasu ovono van, Wendy. O itt szuletett, tehat nagyon szepen beszeli a nyelvet es tud banni a gyerekekkel. (Sott mostanaban o szokott fozni is, lehet hogy kirugtak a szakacsnot?!?!)
A masik felallasu ero Uzma, aki nemtodommelyik azsiai orszagbol jott. Hat o nem beszel olyan szepen angolul, de legalabb a gyerekekhez sem ert. 1folytaban kiaball rajuk, stb... Tehat hot kokler.
Hetfon meg volt ott valaki, sztem valami tanulo fele, szinten azsiai szarmazassal.
Szal hetfon ulok az oviban. Pont a naprendszerrol volt szo. Eloszor akkor kezdett akadozni a szivveresem, amikor szoba kerult a 10!!!!!!! bolygo, az elso kozzuluk a NAP . A hirtelen sokk utan mar nem is lepodtem meg, amikor kiderult, hogy a Hold is 1 bolygo.
De a legduravabb csak akkor jott, amikor is elokerult a Foldgomb, es meg akartak mutatni a gyerekeknek, hogy hol vagyunk, de ketten egyesitett erovel sem talaltak meg 5! perc alatt Angliat!
Itt mar komolyan a siras kerulgetett, es nem csak amiatt, hogy ez a 2 nem is tudom micsoda ilyen amilyen, hanem mert az 1ik azt csinalja(ovopedagogus) amit en akarok, es en nem azt mondom, hogy sokkal okosabb vok, de azert angliat csak +talalom, viszont nem birok elhelyezkedni, mint ovobacsi..... Szomoru.
+ 1 kis extra info:
Ma, nov.5en van itt Guy Fawkes Day, Bonfire Night. Tehat, az Oromtuzek Ejszakaja. Ami manapsag inkabb az oromtuzijatekok ejszakaja.
A tortenet roviden:1605-ben 30 rendszerrel elegedetlen fiatal fel akarta robbantani a parlamentet, koztuk volt Guy Fawkes is. Szal 36 hordo puskaport be is vittek a parlament ala, de felvetodott, hogy ha ez felrobban, akkor mi lesz az utca nepevel, hiszen ok artatlanok, es megis neghalnak, amit a hithu katolikusok nem engedhetnek. 1 csoporttag kuldott 1 levelet az 1ik baratjanak, hogy 5en kerulje el a parlament kornyeket. Persze ez a level a kiralyhoz jutott, aki megsemisitette az osszeeskuvest Guyal 1utt. Erre mindenutt oromtuzek gyultak. Ebbol szuletett a mai este. Az is kiderult, hogy a puskapor mar hasznalhatatlan volt.....
Ezenkivul, innen jon az is, hogy az uralkodo csak evente 1x vesz reszt a parlamenti ulesen, persze ezelott az orok atkutatjak a pinceket.

Nincsenek megjegyzések: